Text Box: FlAT 126
Text Box: Fiat 126 EL / ELX 
Maluch / Town SX
1994-2000
Text Box: Specificaties
Text Box: In 1994 werd voor de laatste keer het wagentje aangepakt en veranderd. Er zijn verschillende uitvoeringen met typeaanduiding/namen als EL, ELX, Maluch, Town SX en Happy End.
Technisch is er niet veel veranderd. Er is nu een katalysator leverbaar al gebruiken de Polen deze niet of nauwelijks. Alle uitvoeringen rijden nu op ongelode benzine.
De carrosserie wordt ook veranderd. De karakteristieke deuk in de flanken en de motorkap verdwijnen. Ook de dikke stootranden verdwijnen. Er is enkel een dun rubber stripje leverbaar.
De witte knipperlichten zijn weer terug.
In het interieur wordt het dashboard nogmaals aangepast. Hij heeft kleinere metertjes en afgeronde knoppen. De bekleding van deuren, stoelen en achterbank krijgt wat meer kleur.
Ook de hemelbekleding is iets dikker. De geluidsisolatie wordt verbeterd.
Het wagentje voelt luxer aan als zijn voorgangers en kan in verschillende gradaties van luxe geleverd worden. Luxe zoals: van binnen verstelbare buitenspiegels, hoofdsteunen achterin, een versnellingsbak slot, een alarmsysteem.
In deze vorm zou de auto het tot het eind uithouden.
In 22 September 2000 wordt de productie afgesloten met de laatste 1000 stuks. Zij krijgen de naam Happy End mee. Het allerlaatste exemplaar gaat, als nummer 3.318.674, naar het museum in Turijn.

Jan-13