Text Box: FlAT 126
Text Box: Fiat 126 650 FL
19841994
Text Box: Specificaties
Text Box: 	
	
	In 1982 werd het model weer wat gewijzigd. De naam werd veranderd in Fiat 126 650 E. Het dashboard valt op door zijn veel rianter formaat. Daar ook de uitrusting een heel stuk rijker is, zijn er wat meer knoppen nodig dan voorheen. Deze krijgen allemaal een plaatsje op het instrumentenpaneel. Zo krijgt het wagentje nu standaard achterruitverwarming, mistachterlicht, aanjager voor de voorruitontdooiing en alarmknipperlichtinstallatie mee. 
	De bekleding is nog steeds in stof of in kunststof leverbaar. Voor en achter zijn gordels leverbaar.
	Aan de buitenzijde schuift de beschermstrip een stukje naar beneden tot aan de onderkant van de portieren. De luchthappers zijn iets gegroeid. De bumpers worden aan de onderzijde verder doorgetrokken. Daarin zitten, bij de achterbumper, de achteruitrijlamp en het mistachterlicht. Verder valt de rechterbuitenspiegel op.    
	Het motortje, 652 cc, 24 PK en luchtgekoeld, had al in 1983 een wat hogere compressie 8.0:1 i.p.v. 7,5:1 gekregen en blijft in die vorm gehandhaafd.	


	In deze vorm zou hij het de volgende tien jaar volhouden. Dan volgt er pas weer een grote verandering. Wel krijgt hij kortstondig een watergekoeld broertje. 
	Hieronder twee voorbeelden van de 126 650 E.
Text Box: Specificaties

Wie kan een mooiere uitgebreide fotoserie aanleveren van een 126 650 E?

Jan-13